arrow_drop_up arrow_drop_down
12 maart 2018 

Blockchain toepassing: Mijn Zorg Log

Mijn Zorg Log maakt gebruik van de blockchain technologie en is hiermee één van de innovaties in digitale informatie uitwisseling in de zorg.
De blockchain technologie is de grootste technologische innovatie sinds het internet. Het heeft de potentie om handel, samenwerking, gegevensuitwisseling en wederzijds vertrouwen anders te organiseren.

Voor het Zorginstituut Nederland is dit de aanleiding geweest om te onderzoeken of de blockchain toepasbaar is in de zorg.

Dit heeft geleid tot de eerste werkende blockchain in de zorg: Mijn Zorg Log.
De Nederlandse blockchainspecialist Ledger Leopard heeft Mijn Zorg Log gebouwd op een Ethereum Blockchainplatform.

Praktijkproef van Mijn Zorg Log in de kraamzorg

Samen met VGZ en drie kraamzorg organisaties, Liemerscare, Kraamzorg Zuid-Gelderland en Kraamzorg VDA wordt de Mijn Zorg Log uitgetest in ongeveer 50 kraamgezinnen.
Op deze manier wordt getoetst wat het werken met blockchain technologie voor alle betrokken partijen betekent.
Hoe ervaren de gezinnen, de zorgaanbieders en de zorgverzekeraars het gebruik van de blockchain ‘in het echt’?

Voor deze praktijkproef houden de jonge moeders en de kraamverzorgenden de urenregistratie bij op een smartphone met Mijn Zorg Log. Op deze manier zijn de geregistreerde uren onweerlegbaar vastgelegd en zijn direct inzichtelijk voor alle betrokken partijen.

Toegang tot de gegevens in Mijn Zorg Log

De jonge moeder bepaalt zelf wie toegang heeft tot haar gegevens. Ook heeft zij realtime inzicht in het aantal uren kraamzorg dat zij nog over heeft binnen haar budget.
Door vastlegging in de blockchain is er geen achteraf controle meer nodig.

Bovendien kan de uitbetaling sneller geregeld zijn, er zijn immers geen tussenstappen meer nodig. Er hoeven geen papieren meer ingevuld en gecontroleerd te worden, vervolgens naar de verzekeraar gestuurd te worden om ook daar weer gecontroleerd te worden.
Het proces is goedkoper en veel sneller.

Bron: Zorginstituut Nederland

Bekijk hieronder eens de video met uitleg over de verdere ontwikkeling van Mijn Zorg Log

 

Meer weten over Blockchain en Cryptocurrency?

Vraag je gratis Bitcoin en Blockchain Mini Cursus aan.

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?