arrow_drop_up arrow_drop_down
12 maart 2018 

Blockchain toepassing: Mijn Zorg Log

Mijn Zorg Log maakt gebruik van de blockchain technologie en is hiermee één van de innovaties in digitale informatie uitwisseling in de zorg.
De blockchain technologie is de grootste technologische innovatie sinds het internet. Het heeft de potentie om handel, samenwerking, gegevensuitwisseling en wederzijds vertrouwen anders te organiseren.

Voor het Zorginstituut Nederland is dit de aanleiding geweest om te onderzoeken of de blockchain toepasbaar is in de zorg.

Dit heeft geleid tot de eerste werkende blockchain in de zorg: Mijn Zorg Log.
De Nederlandse blockchainspecialist Ledger Leopard heeft Mijn Zorg Log gebouwd op een Ethereum Blockchainplatform.

Praktijkproef van Mijn Zorg Log in de kraamzorg

Samen met VGZ en drie kraamzorg organisaties, Liemerscare, Kraamzorg Zuid-Gelderland en Kraamzorg VDA wordt de Mijn Zorg Log uitgetest in ongeveer 50 kraamgezinnen.
Op deze manier wordt getoetst wat het werken met blockchain technologie voor alle betrokken partijen betekent.
Hoe ervaren de gezinnen, de zorgaanbieders en de zorgverzekeraars het gebruik van de blockchain ‘in het echt’?

Voor deze praktijkproef houden de jonge moeders en de kraamverzorgenden de urenregistratie bij op een smartphone met Mijn Zorg Log. Op deze manier zijn de geregistreerde uren onweerlegbaar vastgelegd en zijn direct inzichtelijk voor alle betrokken partijen.

Toegang tot de gegevens in Mijn Zorg Log

De jonge moeder bepaalt zelf wie toegang heeft tot haar gegevens. Ook heeft zij realtime inzicht in het aantal uren kraamzorg dat zij nog over heeft binnen haar budget.
Door vastlegging in de blockchain is er geen achteraf controle meer nodig.

Bovendien kan de uitbetaling sneller geregeld zijn, er zijn immers geen tussenstappen meer nodig. Er hoeven geen papieren meer ingevuld en gecontroleerd te worden, vervolgens naar de verzekeraar gestuurd te worden om ook daar weer gecontroleerd te worden.
Het proces is goedkoper en veel sneller.

Bron: Zorginstituut Nederland

Bekijk hieronder eens de video met uitleg over de verdere ontwikkeling van Mijn Zorg Log

 

Meer weten over Blockchain en Cryptocurrency?

Vraag je gratis Bitcoin en Blockchain Mini Cursus aan.

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, ondernemer en trainer in hart en nieren. Ik help je meer met je geld te doen dan je nu voor mogelijk houdt, zodat je een leven leeft waar je blij van wordt en niet langer zorgen over geld ervaart. Geld geeft je de mogelijkheid de keuzes te maken die belangrijk zijn voor jou! Mijn specialiteit is geld verdienen en laten groeien om vrijheid te ervaren en geen geld stress. Mijn expertise deel ik graag met jou!
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?