arrow_drop_up arrow_drop_down
8 januari 2018 

Cryptocurrency: minder gokken dan geld op de bank

Natuurlijk zijn er felle tegenstanders van cryptocurrency en zij blijven waarschuwen, maar is dit terecht? Is onze Euro zo veel beter? Staat je geld op je spaarrekening bij de bank wel veilig? We zijn met onze Euro maar net langs de afgrond gegaan: de economische perikelen in Italië, de problemen met de banken, de schuldenberg van Griekenland, het scheelde maar een haartje.

Ooit was het goud de onderliggende waarde voor ons geld, maar ook dat is al lang verleden tijd.
De rente op ons spaargeld wordt door de ECB kunstmatig laag gehouden om de schuldenberg van de Zuid-Europese landen beheersbaar te houden. Het is enkel wachten op de volgende financiële crash. Wat dan? Wat als jouw spaargeld gebruikt wordt om de bank te redden? Of als je niet meer kunt pinnen? We denken dat dit de ver-van-ons-bed-show is, maar is het dat ook?

Cryptocurrency versus Euro

Kopen van cryptocurrency is eigenlijk zo gek nog niet! Omdat het aantal in omloop te brengen Bitcoins vast ligt, gaat de prijs bij meer vraag omhoog. Dit in tegenstelling tot onze Euro, er wordt steeds meer geld gedrukt en in omloop gebracht.

Als je naar de toekomst kijkt gaan de kosten nog veel verder omhoog: denk alleen al aan de zorg en de vergrijzing. Meer kosten, meer geld komt van de persen. Waar eindigt dit?
Wellicht is het een uitstekende keuze om toch eens goed te kijken naar cryptocurrency en hun achterliggende technologie, de blockchain.

De bubbel

Banken en overheden laten geen kans onbenut om te spreken over ‘bubbel’ die bitcoin heet te zijn.
Angst zaaien is het enige dat hen rest. De technologie achter bitcoin, de blockchain, zal de toekomst blijvend veranderen. Al schreeuwt de gevestigde orde moord en brand, de technologische ontwikkeling is niet meer ongedaan te maken.

De blockchain is een feit, geen vraag. We zullen daar in de toekomst op allerlei terreinen mee te maken krijgen en het zal een aardverschuiving veroorzaken in het banenlandschap. We kunnen ons er verschrikkelijk tegen verzetten, maar het is verspilde energie, dit vliegwiel draait en gaat steeds harder en sneller.

Buiten de lijntjes denken

Voor hen die verder durven te denken is dit een gouden tijd. We staan aan de vooravond van een geweldige verandering in ons economisch en financiële stelsel. Waar we nu nog controle personen nodig hebben om veilig een contract af te sluiten of transactie vast te leggen (denk aan notaris, bank, accountant, overheid) kunnen we straks heel eenvoudig alles zelf regelen zonder tussenpersoon.

De blockchain is de veiligheid, vastgelegd is vastgelegd en niet meer te wijzigen. Maakt dit de overheid en instituten helemaal overbodig? Welnee. Maar er zal wel een verschuiving komen in werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Ook hebben we straks geen bank meer nodig om onze financiële zaken te behartigen, dat doen we zelf, via onze smartphone. Het is geen utopie.
Denk ook eens aan de ouderen in onze maatschappij, een groep die steeds groter zal worden, zij vinden niet allemaal nog een baan. Cryptocurrency en alle nieuwe technologische ontwikkelingen geven hier prachtige kansen.Enige feiten

In 2014 ging er 4,3 miljard om in cryptocurrency, in 2015 steeg dit naar 6.8 miljard.
In 2016 ging er een bedrag van 16 miljard om in de cryptocurrency markt en in 2017 steeg dit bedrag tot een hoogte van 330 miljard.

Dit geeft al aan dat 2018 het jaar van de cryptocurrency wordt!

Conclusie

Verzetten, angst zaaien en roepen over een bubbel zullen de in gang gezette ontwikkeling niet afremmen. Kennis kun je niet ongedaan maken!
Handiger is het om te leren zien dat het fantastisch is om aan het begin van zo’n grote verandering te staan, om er aan mee te kunnen doen.

Als je geld omzet in cryptocurrency kun je veel geld verdienen maar ook verliezen, als je je geld op je bank laat staan ga je in ieder geval en met zekerheid verliezen met het voorgenomen beleid.
Kijk naar de ECB-inflatie, de negatieve rente en de belasting op spaargeld.

Meer weten over Bitcoin en de Blockchain?

Vraag HIER de gratis Bitcoin Mini Cursus aan

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, ondernemer en trainer in hart en nieren. Ik help je meer met je geld te doen dan je nu voor mogelijk houdt, zodat je een leven leeft waar je blij van wordt en niet langer zorgen over geld ervaart. Geld geeft je de mogelijkheid de keuzes te maken die belangrijk zijn voor jou! Mijn specialiteit is geld verdienen en laten groeien om vrijheid te ervaren en geen geld stress. Mijn expertise deel ik graag met jou!
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?