arrow_drop_up arrow_drop_down
22 februari 2018 

Dit viel ons op... De boeven van de bank

De macht van de banken

De banken hebben niet veel van de crisis geleerd. Als je dacht dat de Nederlandse banken dicht bij de mensen staan en met de klant meedenken, zoals sommige banken beweren, dan moet ik je toch teleurstellen.

Kort geleden was ik samen met een cliënt haar financiën aan het reorganiseren. Op haar bedrijfsrekening met rekening courant krediet wordt de rente per kwartaal afgeschreven.

Bij een fors krediet gaat dit iedere 3 maanden om een fiks bedrag. Dit bedrijfskrediet is er al een aantal jaren en is afgesloten met een behoorlijk hoge rente.

We gingen dus in overleg met haar relatie manager van de bank.

Voorstel: rente innen per maand

Bank: uw krediet is een oude vorm, hierbij kunnen we de rente niet per maand innen. We moeten u dan een nieuw krediet aanbieden en uw oude aflossen.

Geen probleem, zou je denken.

Bank: alleen krijgt u dan een hogere rente!?

Ja, je leest het goed! Een hogere rente!

Op onze vraag hoe dat nu mogelijk is krijgen we het volgende antwoord:

“Dat is de policy van onze bank”.

Heb je ook zoiets meegemaakt en wil je het met ons delen?

Vul dan even je gegevens in en dan neem ik contact met je op.

 

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, ondernemer en trainer in hart en nieren. Ik help je meer met je geld te doen dan je nu voor mogelijk houdt, zodat je een leven leeft waar je blij van wordt en niet langer zorgen over geld ervaart. Geld geeft je de mogelijkheid de keuzes te maken die belangrijk zijn voor jou! Mijn specialiteit is geld verdienen en laten groeien om vrijheid te ervaren en geen geld stress. Mijn expertise deel ik graag met jou!
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?