arrow_drop_up arrow_drop_down
22 februari 2018 

Dit viel ons op... De boeven van de bank

De macht van de banken

De banken hebben niet veel van de crisis geleerd. Als je dacht dat de Nederlandse banken dicht bij de mensen staan en met de klant meedenken, zoals sommige banken beweren, dan moet ik je toch teleurstellen.

Kort geleden was ik samen met een cliënt haar financiën aan het reorganiseren. Op haar bedrijfsrekening met rekening courant krediet wordt de rente per kwartaal afgeschreven.

Bij een fors krediet gaat dit iedere 3 maanden om een fiks bedrag. Dit bedrijfskrediet is er al een aantal jaren en is afgesloten met een behoorlijk hoge rente.

We gingen dus in overleg met haar relatie manager van de bank.

Voorstel: rente innen per maand

Bank: uw krediet is een oude vorm, hierbij kunnen we de rente niet per maand innen. We moeten u dan een nieuw krediet aanbieden en uw oude aflossen.

Geen probleem, zou je denken.

Bank: alleen krijgt u dan een hogere rente!?

Ja, je leest het goed! Een hogere rente!

Op onze vraag hoe dat nu mogelijk is krijgen we het volgende antwoord:

“Dat is de policy van onze bank”.

Heb je ook zoiets meegemaakt en wil je het met ons delen?

Vul dan even je gegevens in en dan neem ik contact met je op.

 

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?