arrow_drop_up arrow_drop_down
26 februari 2018 

Dit viel ons op...Failliet gaan is geen schande

Van de bijna 2 miljoen ZZPérs en MKB’ers zit toch nog ongeveer 10% financieel in zwaar weer. Ondanks het feit dat de economie weer in volle bloei is.

De KVK stelt dat er in Nederland een taboe heerst op failliet gaan.

Als je door wat voor oorzaak ook in de financieele problemen komt, wordt daar niet over gesproken. Terwijl je veel problemen kunt voorkomen door juist aan de bel te trekken.

In Nederland word je erop aangekeken

In Nederland en ons omringende landen telt een ondernemer die failliet gaat niet meer mee. Hij of zij is een loser en een groot deel van de vrienden en zakelijke relaties laten hem in de steek.

In de Verenigde Staten daarentegen is een ondernemer die 2x failliet is gegaan bijna een held.

Een groot deel van de failliet gegane ondernemers die kans hebben gezien weer op te krabbelen stelt dat ze veel sterker uit de zeer moeilijke periode zijn gekomen.

Het helpt hen betere keuzes te maken.

Uit onderzoek van de KVK blijkt dat bijna 50% van de ondernemers met zware zakelijke tegenslag het gevoel hebben dat ze er helemaal alleen voor staan.

Wantrouwen van de bank

Bovendien vindt ruim een derde dat de bank wantrouwen heeft.

Dit laatste is natuurlijk niet zo vreemd, het is nl. bij banken de gewoonte om zodra het moeilijk wordt bij een ondernemer alle hulp slechts mondjesmaat te geven.

Het bekende wegtrekken van de paraplu als het gaat regenen.

Ongeveer tweederde van de ondernemers met grote financiële tegenslag weet er weer boven op te komen.

Om het taboe rond het faillissement te doorbreken heeft de KVK een telefonische advieslijn geopend waar ook zeer bekende ervaringsdeskundigen een luisterend oor bieden en advies trachten te geven.

Velen liggen letterlijk wakker van hun problemen!

Wil je vertellen over jouw ervaringen? Neem dan gerust contact met ons op!

Over de schrijver
Rik is samen met Marie-Jose oprichter en eigenaar van Goed in Geld. Rik is groot voorstander van een passief inkomen en een basisinkomen. Ook is Rik gebeten door de microbe van blockchain en cryptocurrency. Samen met Marie-Jose helpt hij zoveel mogelijk mensen naar een basis- en passief inkomen.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?