arrow_drop_up arrow_drop_down
26 februari 2018 

Rik's Geld Rubriek 3: Stel je eens voor

Stel je eens een land voor:

  • Een land waarin iedereen een onvoorwaardelijk basisinkomen krijgt.
  • Een land waarin er werk is voor iedereen.
  • Een land waarin mannen en vrouwen gelijk beloond worden.
  • Een land waarin iedereen beloond wordt volgens zijn of haar prestaties.
  • Een land waarin je minder uren moet werken voor hetzelfde inkomen.
  • Een land waarin je zelf kiest wanneer en hoe lang je werkt.
  • Een land waarin je je eigen collega’s kiest.
  • Een land waarin rijkdom eerlijker verdeeld wordt.

Dat land bestaat …. Het heet …… RIIIIINNGGG !!!! En toen liep de wekker af.

Terug naar de realiteit

Kop koffie en een croissant. Even kijken naar Goedemorgen Nederland. Agenten met machinegeweren op de Kerstmarkt. Hmmm … gezellig. Wat zou de Kerstman daarvan vinden? Gelukkig is Sinterklaas alweer naar huis, zijn we van die discussie alweer een jaartje vanaf.

Verder nog nieuws? Ja een steekpartij met dodelijke afloop en een roofoverval. Pfff, lag ik nog maar te dromen, over dat andere land.

Tja, de wereld waarin we leven levert nu niet het meest gezellige nieuws op. Nochtans weten we allemaal wel dat we iets beters willen. Alleen, wanneer komt het? Onze dames en heren politici debatteren, maar verandert dat nu iets aan de zaak? Het lijkt alleen maar geld te kosten, en verloren tijd.

Is er dan niemand die bouwt aan die wereld waarvan ik daarstraks droomde? Toch wel. Er is een bedrijf dat precies die dingen aanbiedt: een basisinkomen, flexibele werktijden, loon naar werk, enz.
Marie José en ik zijn al zo’n 2 jaar klant bij dit bedrijf. We waren erg kritisch in het begin, het leek allemaal te mooi om waar te zijn.

Ondertussen zijn we 2 jaar verder

Er zijn nu zo’n 8.000 klanten die bouwen aan hun eigen basisinkomen … of zelfs meer dan dat. Een basisinkomen van 910 euro per maand. Dat is het eerste doel dat je kunt bereiken met dit bedrijf. Maar niet het laatste. Want je kunt ook meer verdienen, echt loon naar werk.

Steeds meer ondernemers verkondigen dat robots onze banen gaan overnemen, en dat daar niet hetzelfde aantal nieuwe banen tegenover zal staan. Wat gaan we doen met al die vrije tijd? En hoe gaan we nog geld verdienen in die futuristische wereld? Ondernemers zoals Elon Musk en Mark Zuckerberg zijn bekende voorstanders van het Basisinkomen.

Presidentskandidaat Bernie Sanders ook, maar hij heeft het niet gehaald. Er wordt al veel over gepraat, maar wie zet nu de eerste stap? Wij weten wie, want er is een bedrijf dat reeds 2 jaar in alle stilte timmert aan de weg: een Basisinkomen voor al haar klanten.

Een technologiebedrijf met robots

Het gaat hier over een technologiebedrijf dat enkele topproducten heeft ontwikkelt. Dat zijn ook robots. Zij automatiseren de transacties van financiële instellingen. En het bedrijf krijgt hierover royalty’s uitbetaald, iedere maand opnieuw. Die royalty’s worden herverdeeld over de licentiehouders, die bij hen zo’n softwarelicentie hebben gekocht.

Elon Musk en Mark Zuckerberg hebben dus gelijk: robots nemen heel wat taken en jobs over. Je kunt hier voor of tegen zijn. Of je kunt deze onvermijdelijke evolutie gebruiken om er zelf voordeel uit te halen. Eén bedrijf doet dit nu al. Reeds 2 jaar. En wij zijn getuigen van op de eerste rij.

Wil je graag weten over welk bedrijf ik het heb? Neem dan contact op.

Over de schrijver
Rik is samen met Marie-Jose oprichter en eigenaar van Goed in Geld. Rik is groot voorstander van een passief inkomen en een basisinkomen. Ook is Rik gebeten door de microbe van blockchain en cryptocurrency. Samen met Marie-Jose helpt hij zoveel mogelijk mensen naar een basis- en passief inkomen.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?