arrow_drop_up arrow_drop_down
26 februari 2018 

Rik's Geld Rubriek 4: weet jij het?

Wie het weet mag het zeggen!

Er zijn vele meningen over de bitcoin. Er is een grote groep die stelt dat de bitcoin alleen maar lucht is en dus een bubbel. De andere groep zegt dat de bitcoin de toekomst is en wij daar niet omheen kunnen.

Voor beide groepen geldt dat ze door experts worden geleid.
Welke de juiste is zullen we moeten afwachten.

Persoonlijk vind ik het erg opvallend dat de tegenstemmers vaak mensen zijn wiens taken of erg ingeperkt gaan worden of helemaal kunnen verdwijnen.

Vaak zijn het bankmensen, accountants en anderen die in de hoek van de “vertrouwens“ mensen zitten.

Ik heb eens 2 totaal tegengestelde meningen bestudeerd.

De beleggingsexpert

De beleggingsexpert, toch wetende dat de koers van de bitcoin gelijk een jojo heen en weer gaat zegt: De huidige bitcoincrash is een unieke kans investeren.

De bitcoin daalde in een paar dagen tijd enorm, tot duidelijk onder de $9800. Veel experts zeiden dat dit het begin van het einde was. Een enkeling durft te stellen: “Dit is het moment om in te stappen.” (Inmiddels is er weer een stijging te zien)

Angst voor meer wettelijke controle deed bitcoin-bezitters naar de uitgang snellen, met een heus cryptobloedbad tot gevolg. Een enkeling stelt, de volatiliteit is juist eigen aan de cryptomarkt. De afgelopen twee jaar is de bitcoin zes keer met meer dan 75 procent gestegen en zes keer met meer dan 25 procent teruggevallen.

Er is een uitdrukking die zegt: “Cryptomarkt is een aandelenmarkt op speed.”

Volgens een bekende handelaar moet je het zo zien dat wat zich op aandelenmarkt in jaren afspeelt gebeurt in de cryptowereld in enkele maanden. Deze handelaar zegt dat er geen enkele reden is tot paniek. Deze terugval ligt volgens hem geheel in de lijn met vroegere terugvallen.

Juist moment om in te stappen

Deze handelaar stelt zelfs dat dit het moment is om in te stappen. Volgens hem moet je deze terugval bekijken vanuit het oogpunt van een correctie. Op de lange termijn bekijkt hij de cryptomarkt erg positief.

Het positieve betreft niet alleen de Bitcoin maar ook de andere cryptomunten. Hij denkt dat de totale cryptomarkt door de grens van 1,2 biljoen zal gaan.

Vooral de millennials en mensen van buiten de VS zullen verantwoordelijk zijn voor de verdere groei van blockchain denkt hij. De millennials vormen de grootste leeftijdsgroep in de VS en die gaan de komende jaren pas echt goede inkomens krijgen.

Onderzoeken wijzen uit dat millennials weinig vertrouwen hebben in bestaande financiële instellingen en we zien dat de demografische ontwikkeling zorgt voor verdere omarming van cryptovaluta.

De tegengestelde mening

Een adviesbureau op Wall Street stelt dat de toekomst van de bitcoin allesbehalve rooskleurig is. Het adviesbureau, Quinlan & Associates, stelt dat de virtuele munt tegen december 2018 minder dan $1800,00 waard zal zijn. Tegen 2020 zelfs verder gezakt naar $800,00.

De rest van de cryptomarkt zou die neerwaartse trend volgen.

Gisteren bracht adviesbureau Quinlan & Associates een rapport uit dat een donker beeld schept van de cryptomarkt. In het 156 pagina’s dikke document, getiteld ‘Fool’s Gold: Unearthing The World of Cryptocurrency’, becijferen de auteurs een scenario voor de bitcoin in 2018. Momenteel zou de koers veel te hoog staan.

Als de munt niet doorbreekt als betaalmiddel, dan meent Quinlan & Associates dat we weldra een bitcoin van 1.800 dollar zullen zien. De bitcoin zal dan alle andere cryptomunten meetrekken.

Flinke daling

Het adviesbureau ziet een daling in de cryptomarkt van 70 procent, van ongeveer 700 miljard dollar naar 223 miljard dollar. Op lange termijn ziet Quinlan & Associates zelfs een verdere daling van de bitcoin. Tegen 2020 zou de koers slechts 800 dollar meer noteren.

Een volledig ander geluid dan tech- en cryptogoeroe John McAfee, die ervan overtuigd is dat de bitcoin tegen 2020 een miljoen dollar waard zal zijn.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel in cryptoland: “De prijs van cryptomunten met nutswaarde kan wel herstellen en de markt op lange termijn domineren”, luidt het. Quinlan voorspelt tegen 2020 een herstel van de cryptomarkt naar 407 miljard dollar.

Wie het weet mag het zeggen

Is de bitcoin alleen een bubbel of is het de toekomst?

Ik weet het niet, ik heb geen glazen bol, maar naar mijn mening is de bitcoin een blijver en wordt hij met de andere crytomunten de toekomst.

Persoonlijk heb ik bitcoins bijgekocht. Zakt hij verder dan koop ik weer bij, zodat het gemiddelde lager is.

Houd er rekening mee: ik geef je geen financieel advies! Het is mijn mening die ik baseer op wat ik gelezen en gehoord heb.

Vraag gratis de Bitcoin Mini Cursus aan.

Over de schrijver
Rik is samen met Marie-Jose oprichter en eigenaar van Goed in Geld. Rik is groot voorstander van een passief inkomen en een basisinkomen. Ook is Rik gebeten door de microbe van blockchain en cryptocurrency. Samen met Marie-Jose helpt hij zoveel mogelijk mensen naar een basis- en passief inkomen.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?