arrow_drop_up arrow_drop_down
12 augustus 2019 

Geld kronkels: hoe kun je nog geld sparen?

Verontrustende berichten van de banken, geld op je spaarrekening kost geld! Dat spaart lekker zou je toch denken. Het is zo jammer dat er nog veel mensen zijn die wel heel hard mopperen op de bank dat ze niet kunnen sparen op deze manier terwijl ze op geen enkele manier buiten hun hokje durven of kunnen denken over andere, nieuwe manieren van geld vergaren.

Geld vermeerderen op manieren die wel geld opleveren. Geld stromen op gang brengen waar je blij van wordt en die je stabiliteit geven in je financieel toekomst perspectief.

Zekerheden of schijn?

We kankeren met zijn allen wat af over ons geld, over het sparen, over ons inkomen, over… vul maar in.
Van al dat gemopper en gekanker wordt je niet alleen een vervelend mens om mee om te gaan, je wordt er ook nog eens moe van en het levert je geen enkele euro op.

Waarom houden we ons met kracht vast aan onze zogenaamde zekerheden? Denk eens aan V&D en alle mensen die er al jaren en jaren werkten. Zij dachten zeker te zijn van hun toekomst met hun baan. Zekerheden die enkel schijn zijn, er is namelijk geen andere zekerheid dan geboren worden en sterven.

Durf eens verder te kijken dan je neus lang is.

Met een open blik zie je meer

Pak alle moed bij elkaar en durf eens om je heen te kijken. Haal diep adem en spring in de nieuwe financiële wereld! Wat heb je te verliezen? Je hoeft echt niet met grote bedragen te beginnen.

Start, ontwikkel je, oefen en durf te gaan. Begin klein en laat je geldstromen groeien.

Hoezo teveel risico?

Tja, het leven is niet zonder risico. Maar met geld bepaal je toch echt zelf hoeveel risico jij je wilt en kunt veroorloven. Je moet ook geen geld gebruiken dat je absoluut niet kunt missen.

Wat vind jij risico? Voor de ene persoon is €150 veel risico, voor de ander €15.000 nog niet.
Dat kun je alleen zelf bepalen. Toch kun je met ieder bedrag een begin maken, hoe klein ook.

Spreiden voorkomt risico

Eenmaal gestart op je nieuwe financiële pad ga je natuurlijk spreiden om het risico te beperken.
Heb je geld om te starten? Dan heb je het snel op de rit. Start je met een klein bedrag? Dan duurt het wat langer en stop je er iets meer tijd in. Mogelijk is het voor iedereen, ook voor jou.

Maak je eigen, unieke Financiële Plan

Ik ben zo gewend aan deze financiële route dat ik absoluut niet anders meer wil. Financiële onbezorgdheid geeft je alle vrijheid, je hebt nooit meer stress over geld en kunt je energie in andere dingen stoppen.

Een individueel Geldplan: stapel jouw mogelijkheden tot een compact, eenvoudig en duidelijk Financieel Plan.

Past dit Financiële Plan jou ook?
Plan dan een gratis (online) kennismakingsgesprek in.

Na afloop van dit gesprek weet jij of het iets voor je is en hoe ik je het beste hierin kan begeleiden.
Dat kan in (online) persoonlijke gesprekken of in een training of workshop.
Altijd de voor jou beste en snelste weg.

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?