arrow_drop_up arrow_drop_down

Een paar keer in de week is er hier een overdekte markt, waar locals hun groente, fruit, worst, kaas, noten, brood en koekjes te koop aanbieden. Ik mag daar graag rondlopen. Niet alleen is het heerlijk om de verse producten te kopen, ook is het leuk om de sfeer te proeven en naar de mensen te kijken.

Hammen en kazen

Zo hebben we inmiddels een vaste kraam hier voor de verschillende soorten hammen en kazen.
We krijgen uitleg over de herkomst van de hammen, uit welke streken in Portugal ze komen.

Er wordt een oude landkaart bij gepakt en we krijgen uitleg. De verkoper snijdt van verschillende hammen stukjes af en laat ons proeven, mmmmmm, allemaal even lekker.

De rust en de kalmte die hier heerst zien we niet meer in Nederland. Tijd voor een praatje, tijd voor uitleg, al staan er diverse mensen in de rij te wachten.

vrijheid en netwerkmarketing

 

Portugees leren is een feest

Ter voorbereiding ben ik in 2017 gestart met het leren van de taal hier. Nu, eenmaal hier, krijg ik van alle kanten gratis Portugese les.

Op de markt, in de supermarkt, van de technicus die de warmwatervoorziening komt repareren, in de restaurantjes, iedereen doet ijverig zijn best mij te helpen met de taal.

In de supermarkt, met een rij achter mij aan de kassa, gaat de caissière mij net zolang verbeteren totdat ik het foutloos uitspreek. Niemand die zich ergert of irriteert, enkel vriendelijke blikken.

Hulp van alle kanten. De mensen in deze streek, rondom Alcobaça, staan erom bekend.
Dat is één van de redenen dat wij vielen voor deze regio. De hulpvaardige, positieve mensen die hier wonen.

Ondanks het feit dat op school hier Engels als vak op het rooster staat, zijn er nog steeds veel jongeren die vrijwel geen Engels spreken, de taal hier spreken is dus wel belangrijk, wil je contact met de lokale bevolking kunnen hebben.

passief inkomen, netwerkmarketing

Creatieve oplossingen

Al spreken velen dan nog geen Engels, dat wil niet zeggen dat ze het je niet kunnen uitleggen als je iets vraagt. Onlangs waren we in een heel klein restaurantje bij ons om de hoek. Ik kon mijn vraag niet duidelijk uitleggen in het Portugees. Geen probleem! De eigenaar kwam erbij en keek zijn zaak rond.

Vervolgens riep hij een aanwezige klant en haalde hem achter zijn bord eten vandaan. Opdracht: luister eens naar hun vraag in het Engels en vertaal het dan voor mij in het Portugees.

Met een vriendelijk gezicht werd onze vraag beantwoord en ging hij daarna verder aan zijn inmiddels koud geworden eten. Sindsdien groet hij ons vriendelijk en vraagt of hij ons kan helpen.

Werken zonder storingen

Ik doe mijn werk hier in duidelijk minder uren dan op mijn werkplek in Nederland. Op de één of andere manier voel ik me veel meer ontspannen en kan beter mijn focus richten op mijn doel.

De creatieve ideeën die ver weg leken, drijven weer naar de oppervlakte en ik voel me meer uitgerust en in balans dan lange tijd.

Het is natuurlijk ook wel heerlijk om op deze manier mijn werk te kunnen combineren met mijn privé leven, het loopt altijd al door elkaar, maar nu gaat het als vanzelf.

Netwerkmarketing maakt het allemaal mogelijk en mijn passieve inkomen groeit week na week.

Ook voor vandaag staan er weer online gesprekken gepland met mijn team en hun geïnteresseerden.
Hier word ik zo blij van!

Ik voel me bevoorrecht om zo te mogen leven.

Geef je mij je reactie? Hieronder kun je me iets laten weten.

 

Wil jij ook veranderingen in je leven?  Laat me je helpen!

Neem gerust contact met me op, dat zou ik leuk vinden?

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?