arrow_drop_up arrow_drop_down
20 februari 2018 

Mindset en Netwerkmarketing

De zin en onzin over MLM

Kortgeleden zat ik en een wachtkamer en naast mij zaten 2 vrouwen, een jonge vrouw van zo’n jaar of dertig en een vrouw van begin 40. We raakten gedrieën in gesprek over restaurantjes in de omgeving. De 40-er zei: “Ik heb vorige week zo heerlijk gegeten bij het Wevershuisje, een aanrader voor jullie. Moet je eens doen, alles vers en zo anders dan anders.” “Zaterdag gaan we met een stel vriendinnen uit eten, gaan we daar eens naartoe”, zei de dertiger.

Wat we daar deden was netwerkmarketing, vertellen over ervaringen en delen van kennis. Zo natuurlijk als maar zijn kan. We doen dat allemaal iedere dag.

Ontmoeten, praten, vertellen, delen. Het gaat als vanzelf, het is onderdeel van ons leven.

Gedachten kronkel

Het is alles mindset

Wat nu als je voor dat ontmoeten, praten, vertellen en delen betaald wordt? Dan opeens zetten mensen zich schrap en schieten in de reactie modus. Dan maken hun gedachten een rare kronkel: opeens deugt het niet.

Verbazingwekkend hoeveel emoties de woorden netwerkmarketing en MLM teweeg brengen!

Dat is een gedachtenkronkel die veroorzaakt wordt door eerder opgedane ervaringen. Vaak zijn we ons dat niet bewust. We reageren impulsief en redeneren vervolgens net zo lang tot we onszelf overtuigd hebben dat het niet goed kan zijn.

Het heeft alles en allemaal te maken met je mindset. Veel mensen hebben geld verloren in diverse MLM bedrijven. Vaak hebben ze ook veel producten gekocht en staat de garage vol met artikelen die je amper meer kunt verkopen.

Daarnaast zijn er ook veel duistere bedrijven aanwezig in deze markt. Als je flink je hoofd hebt gestoten heb je geen zin dat nog eens te herhalen. Eerdere ervaringen vertroebelen je blik. Vertelt iemand je over een nieuw MLM bedrijf dan weet jij, door die slechte ervaringen, direct dat je niet gaat luisteren naar uitleg over een nieuw netwerkmarketing bedrijf. Je bent toch niet gek?

Jouw mindset zorgt ervoor dat je nieuwe mogelijkheden op netwerkmarketing gebied, direct uitsluit. Je staat niet meer open om eens vrijblijvend te luisteren en alles op een rijtje te zetten. Nee, je sluit je finaal af voor de mogelijkheden.

Beperkende gedachten

Als je begrijpt hoe je mindset werkt, dan weet je dat het je eigen gedachten zijn die je beperken. Stel je kunt financieel goed rondkomen, maar je hebt niet veel over per maand voor extra’s of grote onvoorziene uitgaven.

Je krijgt de kans met een geweldig bedrijf te gaan samenwerken waardoor je maandelijkse inkomen langzaamaan doch structureel gaat groeien. Daardoor zul je altijd geld genoeg hebben om die nieuwe auto te kopen als de oude de geest geeft. Eindelijk heb je genoeg om  eens een flinke reis te maken. Bedenk maar wat jij zou doen.

Je zegt echter direct dat je er niets van wilt weten. Waarom? Omdat je bang bent om eerst extra geld te verdienen en het dan weer kwijt te raken. Je weet niet of dat nieuwe bedrijf blijft bestaan, je weet niet of ze hun bedrijf gaan verkopen over een paar jaar en maakt je op voorhand zorgen over allerlei mogelijke scenario’s.

Je wordt door angst geregeerd! Het is allemaal angst, angst dat het zo fijn zal zijn om meer geld te verdienen en angst om het weer kwijt te raken.

Meer over MLM

Het eerste dat mensen zeggen is: MLM is een pyramide of scam.  Deze zelfde mensen hebben er meestal geld mee verloren. Niet vreemd, 95% van de mensen die in een netwerkbedrijf stappen, mislukt. Slechts 5% slaagt erin een riant inkomen op te bouwen.

Dat komt omdat het vaak om de verkoop van producten gaat. Gaandeweg kopen de mensen in je downline minder producten en zie jij je inkomen dalen. Vaak ook moet je steeds weer targets halen en lukt dat niet dan daalt je inkomen.

Wanneer de leden of members die actief zijn binnen het MLM bedrijf worden betaald uit de inleg van andere member, dan spreken we van een pyramide.

Bij diverse bedrijven is de structuur zo onduidelijk dat je niet weet waar de verdiensten vandaan komen, stap daar nooit in! Ook zie je veel bedrijven verschijnen waarvan jij niet weet wie erachter zitten, allerlei duistere constructies. Of het bedrijf gaat een paar keer in andere handen over. Blijf er verre van!

Wanneer weet je zeker dat je te maken hebt met een goed en eerlijk bedrijf?

Wanneer het bedrijf transparant is en je weet wie de eigenaar of eigenaren zijn. Als duidelijk is waarmee het geld verdiend wordt. Als je kunt herleiden dat de inkomsten komen uit gemaakte winst en niet uit inleggeld van members. Dan kun je al veel trammelant uitsluiten.

Neem de tijd om uitgebreid naar het verhaal te luisteren en doe dat zo objectief mogelijk. Oordeel zonder vooroordelen mee te laten wegen. Luister en vorm een eerlijke mening. Kan het jou dat extra inkomen geven? Durf dan de stap te zetten, wat heb je te verliezen?

Geen hoogtepunten zonder ook af en toe een dieptepunt!

Ga voor de hoogtepunten in je leven, dat is de jus die het extra fijn maakt!

Meer weten? Neem gerust contact met me op dan maken we een online of offline afspraak en vertel ik je over mijn ervaringen.

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?