arrow_drop_up arrow_drop_down

Netwerkmarketing vanuit verbinding en samenwerking

Het woord netwerkmarketing of MLM wekt bij velen direct weerstand op. Logisch omdat er zoveel mensen negatieve ervaringen hebben met deze werkwijze. Er zijn diverse bedrijven op te noemen waar veel mensen een nare bijsmaak aan hebben overgehouden. Maar is daarmee bewezen dat netwerkmarketing niet deugt?

Ook ik ben een paar keer flink de bietenbrug opgegaan door in te stappen in een netwerkmarketing bedrijf. Het heeft me toen een berghok vol producten en een teruglopend inkomen opgeleverd.
Toch ben ik een enorme voorstander van netwerkmarketing.

Voordelen netwerkmarketing

  • In korte tijd een inkomen opbouwen
  • Een inkomen opbouwen dat blijvend is
  • Een iedere week een stijgend inkomen
  • Baas over eigen tijd
  • Zoveel uren werken als je zelf wilt
  • Werken wanneer jij wilt
  • Vakantie en vrije dagen naar keuze
  • Samenwerken met gelijkgestemde collega’s
  • Persoonlijke groei
  • Opleiding gratis

Nadelen

Echte nadelen zijn er niet. Als je een nadeel wilt opnoemen dan is het dat je niet de ‘schijn’zekerheid hebt van een vaste baan of arbeidscontract. Je bent eigen baas.
Voor sommige mensen is het een nadeel omdat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de uren dat ze werken, er is geen baas die je tot de orde roept.

En… als je de pech hebt dat je keuze valt op een sponsor die wel inschrijft,
maar geen begeleiding, opleiding en ondersteuning biedt, is de kans groot dat je niet zult slagen.

Netwerkmarketing = relatiemarketing

Persoonlijk vind ik netwerkmarketing het mooiste vak dat er is. Het geeft me optimale vrijheid, ik ontmoet leuke, mooie, inspirerende mensen die ik mag begeleiden en ik heb nog eens financiële vrijheid ook!

Netwerkmarketing is in feite relatiemarketing. De manier waarop ik werk, samen met mijn team, is gebaseerd op samenwerking vanuit verbinding. Samenwerken vanuit echte interesse in elkaar. Als sponsor vind ik mezelf verantwoordelijk voor een goede opleiding en ondersteuning. Bovendien ben ik de schakel tussen team en bedrijf.

Geld verdienen is niet waar het om draait, geld verdienen is het gevolg van de stappen die we zetten. Door intensief samen te werken ontstaat er een hefboomwerking, waardoor we allemaal ons inkomen zien groeien.

Samen of apart?

Natuurlijk zijn er, ook in mijn team, groepjes die zich afzonderen omdat ze een andere werkwijze hanteren. Vrijheid, blijheid. De praktijk laat echter zien (en dit is puur een feit) dat de resultaten van afgezonderde groepjes veel minder zijn. De groei is minder, de verdiensten zijn minder. Juist de samenwerking maakt dat iedereen succesvol wordt en groeit.

Hangt je succes af van het soort bedrijf?

Natuurlijk zijn er verschillen, het is niet aan mij daarover te schrijven. Ik kan alleen iets zeggen over de bedrijven waarin wij participeren. Dit is voor iedereen heel persoonlijk.

Zelf houd ik absoluut niet van producten verkopen. Dat heb ik gedaan en ik ben er mee gestopt, omdat het niets voor mij is.
Ik zoek altijd naar pareltjes waarmee ik mijn geld kan vermeerderen zonder verkoop.
Dat is mijn persoonlijke beslissing.

Keuzes en keuzes

Dank zij mijn participatie in een heel erg stabiel en toekomstgericht bedrijf dat een duidelijke visie heeft (nl iedereen heeft recht op een goed inkomen) kan ik lekker leven zoals ik wil. Voor mij betekent het dat wij op huizenjacht zijn in Portugal. Een gedeelte van het jaar gaan we daar wonen. Natuurlijk vlieg ik iedere 6 tot 8 weken, minimaal, terug naar Nederland voor mijn team hier. En…voor mijn kinderen en kleinkinderen die ik niet te lang wil missen!

Ik kan niet wachten tot ik de sleutel van mijn huis krijg.

Meer weten over netwerkmarketing voor jou?

Neem contact met me op en we gaan er eens over praten samen.

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Laurent van Genk
Door

Laurent van Genk

op 16 June 2018

Mooie blog,ben zeer benieuwd wat je te bieden hebt ? Mlm zonder verkoop producten ? Graag uw reactie. MvG gr. L.van Genk

Marie-Jose Maltha
Door

Marie-Jose Maltha

op 22 June 2018

Beste Laurent, Allereerst mijn excuses voor de late reactie. Problemen met internet in het buitenland zaten even in de weg. Inderdaad MLM zonder productverkoop, wel is er natuurlijk een product. Maar je hoeft geen producten te verkopen. Klinkt wazig hè? Mag ik je uitnodigen voor een contact per telefoon? MLM is een mensen business en daarom geen uitleg per mail, maar eerst een telefoonmomentje. Hartelijke groet, Marie-Jose

Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?