arrow_drop_up arrow_drop_down
28 september 2018 

Niks moet, alles mag

Terwijl in Nederland de herfst zijn intrede doet maakt de zon er hier in Portugal nog steeds een feestje van. Op dit moment zit ik in mijn werkkamer te schrijven na een heerlijk ontbijtje in de zon. Hoezo is netwerkmarketing geen leuk vak?

Buiten dat alles is het hier een heerlijke plek om met volle focus te werken. Stilte om me heen, een fijne werkplek en geen enkele storing. Allerlei creatieve ideeën komen op en beginnen te borrelen.

Niet moeten maar mogen

Na mijn mantelzorg jaar hebben we met ons bedrijf even een pas op de plaats gemaakt om eerst onze aandacht te geven aan onze netwerkmarketing business.

Het is prachtig te zien hoe we mensen in ons team hebben die samen met ons werken aan hun skills en vaardigheden en grote sprongen voorwaarts maken. Niet moeten maar mogen werken aan een groeiende business, dat is netwerkmarketing.

En dan, als uit het niets, is er weer het project waar ik jaren geleden aan begon, maar wat is blijven liggen. Opeens weet ik het, het ontbrekende puzzelstukje valt op zijn plek. En nu kan afmaken waar ik aan begon.

Dankzij de ervaringen van de laatste paar jaar wordt het nu zoals ik het bedoeld had.
Binnenkort ga ik je hier meer over vertellen, over mijn project, mijn methodiek voor ondernemerschap en netwerkmarketing.

Ontmoetingen

Na een ochtend werkkamer en computer is het tijd voor iets anders. Mijn werk draait om mensen en dat is ook hier het geval. Mensen ontmoeten, de Portugese cultuur leren kennen en ons verdiepen in het land, dat doen we graag. Dat is ontspanning maar ook business.

Vandaag staat nogmaals Marinha Grande op het programma. Voor de tweede keer gaan we eten in een traditioneel Portugees restaurant.

De eerste keer raakten we in gesprek met de dochter van de eigenaresse en met de dame in de bediening, beiden spraken zeer goed Engels en wilde dat maar wat graag spreken. Daar ging ik met mijn wens Portugees te praten, daar kwam niets van in bij de dames.

Maar het enthousiasme waarmee ze vertelden over de traditionele keuken hier, de gerechten en de mogelijkheden, het was aanstekelijk. Als ik al niet van lekker eten zou houden, zou ik nu direct een liefhebber worden.

Dona Francesca

Op de Facebook pagina van ‘Dona Francesca’ zoek ik het menu van vandaag op. Daar zit zeker iets voor ons bij. We rijden erheen en zoeken een lekker plekje buiten in de schaduw uit. En weer raken we aan de praat. Over van alles en nog wat.

Thuisgekomen deel ik op Facebook de foto van de tonijnsalade (van hun bedrijfspagina) die ik vandaag heb gegeten. Direct krijg ik een vriendschapsverzoek van de dochter en een reactie onder mijn post. Daarnaast krijg ik toestemming om foto’s van hun Facebook pagina te gebruiken voor dit blog. Lief!

Mensen uit mijn team vragen regelmatig hoe ik toch steeds weer aan contacten kom. Zo simpel dus. Ik ben geïnteresseerd in mensen en wat hen drijft dus ik luister naar hun verhalen. Ik bouw een band op.

En dan zie ik wel of er een moment komt dat het gewaardeerd zal worden als ik over mijn werk ga vertellen. Zo niet, ook goed. Zo simpel is het! Mensen tref ik overal: in een restaurant, café, op de markt, in de winkels, in het park, bij evenementen. Gewoon erop uit gaan, meer niet.

Als je om mensen geeft, kun je het vak netwerkmarketing leren en een passief inkomen opbouwen, mits je dat bij een duurzaam en goed bedrijf doet.

Geïnteresseerd geraakt door mijn blogs?

Lees je mijn blog(s) en lijkt zo’n leven je ook iets?

Voel je vrij om contact met me op te nemen en een online koffie afspraak te maken, ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Op mijn blogoverzicht vind je alle blogs duidelijk gerangschikt, ik zou het leuk vinden als je onder een blog een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?