Mag ik een cookie plaatsen?

Page content

Over Marie-Jose

Marie-Jose MalthaIk ben Marie-Jose Maltha, ondernemer en trainer in hart en nieren. Ik houd ervan doelen te stellen en die te bereiken. Maar nog meer houd ik ervan om mensen om mij heen te helpen hun doelen te bereiken.

Al jong begreep ik dat je voor de meeste doelen in je leven geld nodig hebt.  Logisch dus dat mijn leven draait om ondernemen, trainen en geld verdienen.

Daarnaast heb ik ook een gezin met alles erop en eraan. Juist de combinatie van zakelijk zijn, geld verdienen en daarmee doelen realiseren,  mensen begeleiden / trainen en in mijn privé leven doen waar ik blij en gelukkig van word maken mijn leven rijk en gelukkig.

 

Hoe het begon…

Mijn eerste bedrijf begon ik in 1985. Als kind van een vader die het onnodig vond dat zijn dochter ging studeren, leerde ik al vroeg mijn eigen weg te gaan. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan: dit werd mijn levensmotto.

Nadat ik mijn opleiding had afgerond startte ik in 1985 mijn eerste bedrijf, mijn eigen modevakschool. Zo kon ik werk en gezin combineren. Na 5 jaar vond ik het welletjes en wilde meer, een grotere uitdaging. Het was dan ook een logische stap om een nieuw bedrijf op te zetten. Eind 1990 begon ik mijn tweede bedrijf: een atelier op het gebied van raamdecoratie.

Ik richtte mijn bedrijfsruimte in, kocht machines en ging op pad om  klanten te werven. Vanaf de tweede week bleek dat dit een succes ging worden. Mijn eerste werknemer nam ik in dienst en daarmee ontdekte ik een nieuwe dimensie van ondernemerschap. In slechts een paar jaar tijd groeide mijn bedrijf tot 25 medewerkers.

In 1998 won ik de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord Limburg en toen ontplofte de groei. In een mum van tijd had ik 35 medewerkers. Op dat moment vroeg ik man en dochter of ze zin hadden in het bedrijf te stappen om nieuwe ontwikkelingen in gang te kunnen zetten.

Ik werd algemeen en financieel directeur, mijn partner verantwoordelijk voor inkoop, transport en logistiek en mijn oudste dochter regelde de productie en alles wat daarmee te maken had. Ook de jongste dochter volgde om de administratie op zich te nemen. De studerende zoon sprokkelde wat extra geld bij elkaar door ritten voor ons te rijden, zo had hij gelijk een auto ter beschikking. Het werd een echt familie bedrijf.

Al snel merkte ik dat ik het opleiden van mijn medewerkers nog interessanter en leuker vond dat mijn vakgebied. Ik zag mijn mensen opbloeien en ontwikkelen door hun doelen te bereiken. Hier lag en ligt mijn grootste passie.

Toen zich dan ook een koper meldde voor mijn bedrijf (terwijl het bedrijf niet te koop stond) aarzelde ik geen moment. Als ik mijn bedrijf kon verkopen terwijl mijn medewerkers allemaal hun baan konden houden en het bedrijf in mijn pand voortgezet zou worden greep ik deze kans. En zo had ik in 2009 de mogelijkheid nieuwe dromen te gaan waarmaken.

Na de verkoop van mijn bedrijf hield ik me eerst bezig met de training en begeleiding van ondernemers. Het financieel beheer is bij veel ondernemers een struikelblok. Steeds met hun vak bezig zijnde vergeten ze vaak hun geldstromen en is er maar een minimaal, of helemaal geen, financieel beleid.

Ik besloot mij hierin verder te specialiseren en volgde vele trainingen en opleidingen. Samen met mijn praktijkervaring vormt deze kennis een stevige basis.

 

Nieuw bedrijf, nieuwe uitdaging

Een paar jaar geleden ontmoette ik een zakenrelatie en er ontstond een mooie samenwerking. Vorig jaar benaderde deze man mij voor zijn nieuw op te zetten bedrijf.

Ik was direct enthousiast. Dit was zo’n unieke formule en tegelijkertijd zo simpel!

Dit concept is voor iedereen, voor iedereen die zijn doelen wil verwezenlijken en daarvoor geld wil verdienen. Maar ook voor mensen die geld hebben maar dat goed willen investeren. Hoe goed sluit dit aan bij mijn passie! Ik ga ervoor en nu, na het opbouwen en oplossen van de kinderziektes zijn we gestart.

Nieuwe uitdagingen, nieuwe doelen, nieuwe kansen, nieuwe mensen ontmoeten en gaan begeleiden. Hoe gaaf is mijn leven!

 

Mijn visie

Doe wat je wilt doen en ga ervoor! Droom en maak je dromen waar!

 

 

 

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

2 reacties op “Over Marie-Jose


Door Marie-Jose Maltha op 15 februari 2018

Hallo François,

Dank je wel voor je fijne reactie.
Er is voor mij niets leuker dan samenwerken met mensen vanuit verbinding en echte interesse in elkaar.

Warme groet,
Marie-Jose


Door Francken François op 15 februari 2018

Hello Marie-Jose, heel mooi verhaal over je werk en ambitie naar het streven om andere mensen ook mee te laten genieten van je kennis die je hebt opgebouwd uit jaren zaken doen.

Plaats een reactie


*