Marie-Jose Maltha

Marie-Jose in het kort

* Houdt van mensen en ook van dieren en natuur

* Zeer intuïtief en creatief

* Goed luisteraar

* Kleurt graag buiten de lijntjes

* Positieve oplosser

* Ondernemer pur sang

* Goed met financiën

* Moeder en oma

* Levensgenieter

Meer over Marie-Jose

Of het om particulieren of ondernemers gaat...het gaat om hetzelfde....Mensen

Als coach en trainer voor bedrijven en particulieren gaat het om mensen, mensen en zich goed in hun vel voelen. In alles wat ik doe, of het nu bedrijfsadvies is of kinderen en/of ouders begeleiden, de rode draad is hetzelfde: iedereen wil zich zo goed mogelijk voelen en blij zijn met zijn leven en wat hij (of zij) doet. We willen allemaal lekker slapen, blij opstaan en goed in ons vel zitten.

Bedrijfsadviseur | Ondernemersmediator

Ondernemer pur sang, luisteren en snel de vinger op de zere plek leggen, zonder oordeel. Handvatten aanreiken om bij je kern te komen en je visie te ontwikkelen. Vanuit je visie een plan bedenken. Mogelijkheden op een rijtje zetten en op basis van analyse keuzes maken. Herstructureren en je plannen realiseren.


Ondernemersvisie, drijfveren, invulling van het ondernemerschap en de financiële situatie vormen de basis voor het plan.


Specialiteiten: luisteren zonder oordeel, snel de vinger op de zere plek leggen, denken in mogelijkheden. Je leiden naar je kern en je visie boven krijgen. Creatief en zeer intuïtief. Financieel goed onderlegd.

Intuïtief en Creatief coach voor kinderen en ouders

Luisteren zonder oordeel en de vinger op de zere plek leggen. Met gebruik van intuïtief tekenen, schilderen met bijenwas of wandelen in de natuur wordt de kern aangeraakt en wordt er benoemd wat er speelt. Dit vormt de leidraad voor de begeleiding.


Om de ontspanning en verwerking naar thuis door te trekken maak ik gebruik van Troostknuffels en Energetische tekeningen die mee naar huis gaan.


Specialiteiten: Houdt van mensen en volgt haar intuïtieve en creatieve hart. Het helende vermogen van tekenen en schilderen en de natuur vormen de tools in haar training en coaching. ( P.S. Je hoeft natuurlijk niet te kunnen tekenen of schilderen, laat je hierdoor niet afschrikken want niets moet)


Zo is het begonnen

Mijn eerste bedrijf begon ik in 1985. Als kind van een vader die het onnodig vond dat zijn dochter ging studeren, leerde ik al vroeg mijn eigen weg te gaan. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan: dit werd mijn levensmotto.


Nadat ik mijn opleiding had afgerond startte ik in 1985 mijn eerste bedrijf, mijn eigen modevakschool. Zo kon ik werk en gezin combineren. Na 5 jaar vond ik het welletjes en wilde meer, een grotere uitdaging. Het was dan ook een logische stap om een nieuw bedrijf op te zetten. Eind 1990 begon ik mijn tweede bedrijf: een atelier op het gebied van raamdecoratie.


Ik richtte mijn bedrijfsruimte in, kocht machines en ging op pad om klanten te werven. Vanaf de tweede week bleek dat dit een succes ging worden. Mijn eerste werknemer nam ik in dienst en daarmee ontdekte ik een nieuwe dimensie van ondernemerschap. In slechts een paar jaar tijd groeide mijn bedrijf tot 25 medewerkers.


In 1998 won ik de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord Limburg en toen ontplofte de groei. In een mum van tijd had ik 35 medewerkers. Op dat moment vroeg ik man en dochter of ze zin hadden in het bedrijf te stappen om nieuwe ontwikkelingen in gang te kunnen zetten.Ik werd algemeen en financieel directeur, mijn partner verantwoordelijk voor inkoop, transport en logistiek en mijn oudste dochter regelde de productie en alles wat daarmee te maken had. Ook de jongste dochter volgde om de administratie op zich te nemen. 

De studerende zoon sprokkelde wat extra geld bij elkaar door ritten voor ons te rijden, zo had hij gelijk een auto ter beschikking. 


Het werd een echt familie bedrijf.


Al snel merkte ik dat ik het opleiden van mijn medewerkers nog interessanter en leuker vond dan mijn vakgebied. Ik zag mijn mensen opbloeien en ontwikkelen door hun doelen te bereiken. Hier lag en ligt mijn grootste passie.

Toen zich dan ook een koper meldde voor mijn bedrijf (terwijl het bedrijf niet te koop stond) aarzelde ik geen moment. 


Als ik mijn bedrijf kon verkopen terwijl mijn medewerkers allemaal hun baan konden houden en het bedrijf in mijn pand voortgezet zou worden greep ik deze kans. 


En zo startte ik in 2009 op een nieuw pad.

Een pad dat heeft geleid naar wat ik nu doe.arrow_drop_up arrow_drop_down