arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Marie-Jose 

Netwerker -  ondernemer -  spreker -  trainer


Wie is Marie-Jose?

Al jong begreep ik dat je voor de meeste doelen in je leven geld nodig hebt. Logisch dus dat mijn leven draait om ondernemen, trainen, netwerkmarketing en vooral veel genieten.

Daarnaast heb ik ook een gezin met alles erop en eraan. Juist de combinatie van zakelijk zijn, geld verdienen en daarmee doelen realiseren, mensen begeleiden / trainen en in mijn privé leven doen waar ik blij en gelukkig van word maken mijn leven rijk en gelukkig.

Hoe het begon

Mijn eerste bedrijf begon ik in 1985. Als kind van een vader die het onnodig vond dat zijn dochter ging studeren, leerde ik al vroeg mijn eigen weg te gaan. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan: dit werd mijn levensmotto.


Nadat ik mijn opleiding had afgerond startte ik in 1985 mijn eerste bedrijf, mijn eigen modevakschool. Zo kon ik werk en gezin combineren. Na 5 jaar vond ik het welletjes en wilde meer, een grotere uitdaging. Het was dan ook een logische stap om een nieuw bedrijf op te zetten. Eind 1990 begon ik mijn tweede bedrijf: een atelier op het gebied van raamdecoratie.


Ik richtte mijn bedrijfsruimte in, kocht machines en ging op pad om klanten te werven. Vanaf de tweede week bleek dat dit een succes ging worden. Mijn eerste werknemer nam ik in dienst en daarmee ontdekte ik een nieuwe dimensie van ondernemerschap. In slechts een paar jaar tijd groeide mijn bedrijf tot 25 medewerkers.


In 1998 won ik de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord Limburg en toen ontplofte de groei. In een mum van tijd had ik 35 medewerkers. Op dat moment vroeg ik man en dochter of ze zin hadden in het bedrijf te stappen om nieuwe ontwikkelingen in gang te kunnen zetten.


Ik werd algemeen en financieel directeur, mijn partner verantwoordelijk voor inkoop, transport en logistiek en mijn oudste dochter regelde de productie en alles wat daarmee te maken had. 


Ook de jongste dochter volgde om de administratie op zich te nemen. De studerende zoon sprokkelde wat extra geld bij elkaar door ritten voor ons te rijden, zo had hij gelijk een auto ter beschikking. 


Het werd een echt familie bedrijf.


Al snel merkte ik dat ik het opleiden van mijn medewerkers nog interessanter en leuker vond dan mijn vakgebied. Ik zag mijn mensen opbloeien en ontwikkelen door hun doelen te bereiken. Hier lag en ligt mijn grootste passie.

Toen zich dan ook een koper meldde voor mijn bedrijf (terwijl het bedrijf niet te koop stond) aarzelde ik geen moment. 


Als ik mijn bedrijf kon verkopen terwijl mijn medewerkers allemaal hun baan konden houden en het bedrijf in mijn pand voortgezet zou worden greep ik deze kans. 


En zo had ik in 2009 de mogelijkheid nieuwe dromen te gaan waarmaken.

Na de verkoop van mijn bedrijf hield ik me eerst bezig met de training en begeleiding van ondernemers. 


Het financieel beheer is bij veel ondernemers een struikelblok. Steeds met hun vak bezig zijnde vergeten ze vaak hun geldstromen en is er maar een minimaal, of helemaal geen, financieel beleid.


Ik besloot mij hierin verder te specialiseren en volgde vele trainingen en opleidingen. 


Samen met mijn praktijkervaring vormt deze kennis een stevige basis.

Nieuwe uitdaging

Uitdagingen in zakelijke en persoonlijke groei

Een paar jaar geleden ontmoette ik een zakenrelatie, een man met een visie en vol passie. Binnen de kortste keren had hij me met zijn enthousiasme aangestoken en zo stond ik voor een nieuwe uitdaging. 


Ik ging participeren in het jonge bedrijf en ik had al snel in de gaten, dat dit concept een waanzinnige aanvulling vormt voor iedereen, ondernemer en niet ondernemer.  Een hefboom effect van jewelste. Dit wil ik niet voor mezelf houden, dit wil ik delen!


En zo ontstond mijn netwerk.  


Nieuwe uitdagingen, nieuwe doelen, nieuwe kansen, nieuwe mensen ontmoeten en gaan begeleiden.


Zo is mijn leven!


Sinds dit jaar wonen en werken we vanuit Nederland EN Portugal, gewoon omdat het kan!

Wees authentiek

Alles begint bij jezelf, jij bent het stralende middelpunt van je bedrijf. 

Communicatie is niet zomaar praten. Voor iedere situatie een andere benadering met een gemeenschappelijke deler: jij

Aannames, structuren en ideeën over jezelf vormen struikelblokken voor je werk en leven, jij bent jij

De hefboom van ondernemerschap en netwerkmarketing is een super sterke combi

Alles draait om authenticiteit en jouw persoonlijke keuzes, dan volgt succes onherroepelijk

Mag ik een cookie plaatsen?