arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Marie-Jose 

Troostknuffels - Troostdekens - Troostkussens

---

Intuïtieve en creatieve begeleiding van kinderen

---

Rouw coach


Marie-Jose Maltha

Wie is Marie-Jose?

Ik ben Marie-Jose Maltha, moeder van 3 (volwassen) kinderen, 3 schoonkinderen en 8 kleinkinderen.

In 2018 overleed mijn man, mijn lief en daarnaast ook mijn zakenpartner, en na een heftige rouwperiode besloot ik nog eenmaal het roer om te gooien.

Steeds meer werd me duidelijk welke richting ik echt op wilde en ik ging op ontwikkelingstocht. Opleidingen volgen, kennis vergroten en ervaring opdoen.


Vanuit mijn situatie nu ontstonden de Troostknuffels, Troostdekens en Troostkussens.

Wat begon voor mijn eigen kinderen en kleinkinderen bleek voor meer kinderen en volwassenen een prachtige manier om te verwerken en te herinneren.

Daarnaast werk ik als intuïtief en creatief rouw coach,  met name voorkinderen, maar ook voor volwassenen.


In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, tekenen en schilderen en werken met stoffen in al hun kleuren en samenstellingen, daar maak ik veel tijd voor.  Ook zijn mijn boswandelingen niet meer weg te denken uit mijn leven, het behoort naast mijn werk tot mijn dagelijkse bezigheden.


Gisteren is geschiedenis, morgen moet nog komen, alles gaat om vandaag, om NU.


Het leven is te mooi om niet gevierd te worden!


Hoe het begon

Mijn eerste bedrijf begon ik in 1985. Als kind van een vader die het onnodig vond dat zijn dochter ging studeren, leerde ik al vroeg mijn eigen weg te gaan. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan: dit werd mijn levensmotto.


Nadat ik mijn opleiding had afgerond startte ik in 1985 mijn eerste bedrijf, mijn eigen modevakschool. Zo kon ik werk en gezin combineren. Na 5 jaar vond ik het welletjes en wilde meer, een grotere uitdaging. Het was dan ook een logische stap om een nieuw bedrijf op te zetten. Eind 1990 begon ik mijn tweede bedrijf: een atelier op het gebied van raamdecoratie.


Ik richtte mijn bedrijfsruimte in, kocht machines en ging op pad om klanten te werven. Vanaf de tweede week bleek dat dit een succes ging worden. Mijn eerste werknemer nam ik in dienst en daarmee ontdekte ik een nieuwe dimensie van ondernemerschap. In slechts een paar jaar tijd groeide mijn bedrijf tot 25 medewerkers.


In 1998 won ik de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord Limburg en toen ontplofte de groei. In een mum van tijd had ik 35 medewerkers. Op dat moment vroeg ik man en dochter of ze zin hadden in het bedrijf te stappen om nieuwe ontwikkelingen in gang te kunnen zetten.


Ik werd algemeen en financieel directeur, mijn partner verantwoordelijk voor inkoop, transport en logistiek en mijn oudste dochter regelde de productie en alles wat daarmee te maken had. 


Ook de jongste dochter volgde om de administratie op zich te nemen. De studerende zoon sprokkelde wat extra geld bij elkaar door ritten voor ons te rijden, zo had hij gelijk een auto ter beschikking. 


Het werd een echt familie bedrijf.


Al snel merkte ik dat ik het opleiden van mijn medewerkers nog interessanter en leuker vond dan mijn vakgebied. Ik zag mijn mensen opbloeien en ontwikkelen door hun doelen te bereiken. Hier lag en ligt mijn grootste passie.

Toen zich dan ook een koper meldde voor mijn bedrijf (terwijl het bedrijf niet te koop stond) aarzelde ik geen moment. 


Als ik mijn bedrijf kon verkopen terwijl mijn medewerkers allemaal hun baan konden houden en het bedrijf in mijn pand voortgezet zou worden greep ik deze kans. 


En zo had ik in 2009 de mogelijkheid nieuwe dromen te gaan waarmaken.

Na de verkoop van mijn bedrijf hield ik me eerst bezig met de training en begeleiding van ondernemers. 


Het financieel beheer is bij veel ondernemers een struikelblok. Steeds met hun vak bezig zijnde vergeten ze vaak hun geldstromen en is er maar een minimaal, of helemaal geen, financieel beleid.


Ik besloot mij hierin verder te specialiseren en volgde vele trainingen en opleidingen. 


Samen met mijn praktijkervaring vormt deze kennis een stevige basis.

Troostknuffels

Het roer gaat om

In 2020 gooide ik het roer om na lang wikken en wegen.

Mijn oude pad voldeed niet meer, het was tijd voor iets nieuws.

Het ontwerpen en maken van Troostknuffels bracht nieuwe ontwikkelingen op mijn pad waarmee ik aan de slag ben gegaan.

Zo ontstond een lijn Troostknuffels, Troostdekens en Troostkussens om te helpen bij het verwerken en herinneren.

Daarna kwam als vanzelf de intuïtieve en creatieve begeleiding op mijn pad.

Je kunt iedere dag beginnen aan een nieuw leven!

Mag ik een cookie plaatsen?