arrow_drop_up arrow_drop_down

Interview met Marie-Jose Maltha (Tekst Jolanda Damsma)

5 Vragen die je anders niet zo snel stelt

Ik spreek met Marie-Jose van Goed in Geld. Marie-Jose is getrouwd met Rik en zij ondernemen samen. Ze zijn goed in geld. Leven vanuit je passie en daar geld mee verdienen om vrij en onafhankelijk te zijn. Dat is waar zij je mee willen helpen.

Waarom is Marie-Jose met Goed in Geld begonnen en wat drijft haar?

1. Wat is je grootste drijfveer?

Marie-Jose Maltha

 

 

Ik doe wat ik leuk vind. Zo ben ik ook begonnen met mijn eerste bedrijf. Ik had totaal geen ervaring in mode en interieur maar ik vond het gewoon leuk. Ook heb ik nieuwe productlijnen ontworpen en vond ik het heerlijk om met stoffen en creatieve mensen bezig te zijn. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat als je doet wat je leuk vindt, dat je dan ook succesvol zult zijn.

Ondernemen is kansen zien en kansen benutten. Dat gaat gepaard met vallen en opstaan. Maar als je doet wat je leuk vindt, en je geeft niet gemakkelijk op, dan zal je succes ervaren.

“Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken!”

2. Ben jij een opgever?

Nee zeker niet! Er is een verschil tussen durven stoppen en opgeven. Ik ben altijd een doorzetter geweest. Doorzetten was een onderdeel van mijn opvoeding.

Doorzetten is een goede eigenschap. Maar ik adviseer je ook om voor ogen te houden waar je pad naar toe moet leiden. Wat is je uiteindelijke doel? Je kunt halverwege realiseren dat je niet meer helemaal goed loopt. Als je dan besluit een ander pad te nemen getuigt dat juist van kracht!

Toen ik in crisistijd werd benaderd om mijn bedrijf te verkopen, liet ik die kans niet voorbijgaan. Ook al vond ik mijn werk leuk, het was ook een drukke en hectische tijd. Had ik nog wel genoeg tijd over voor mijn gezin? Deed ik nog wel 100% wat ik leuk vond? Mijn bedrijf was zodanig gegroeid dat ik niet meer zelf creatief bezig kon zijn en ook het team niet meer zelf hoefde aan te sturen. En dat vond ik juist zo leuk!

Ik hield me vooral bezig met cijfers om het bedrijf gezond te houden als financieel directeur. Was dat mijn passie? Door te verkopen kreeg ik ruimte om na te denken over een koerswijziging.

Ik kon gaan kijken naar andere mogelijkheden en nieuwe uitdagingen. Ik was direct enthousiast om zo veel mogelijk mensen te vertellen over de mogelijkheden van een basis- en passief inkomen en samen met hen die dat willen daadwerkelijk een extra inkomen op te bouwen. Daarmee werd er weer een beroep gedaan op mijn creativiteit en op mijn liefde om met een groep mensen dezelfde doelen te  bereiken. Dat is de uitdaging die ik nu met veel plezier samen met Rik aanga. Inmiddels werken we samen met een grote groep voor wie vrijheid en onafhankelijkheid belangrijk zijn. En daarmee blijf ik gewoon doen wat ik leuk vind!

“Delen van kennis en inspireren van mensen geeft mij energie”

3. Wat is geld voor jou?

Als financieel directeur werkte ik met cijfers en zorgde ik ervoor dat er een buffer was om te investeren. Een goede investering verdientMarie-Jose met haar hond Teun zichzelf ruim terug. Ik investeer graag in mezelf en in anderen als ik denk dat het geld oplevert. Ook vind ik het een sport om van geld meer geld te maken zonder daar keihard voor te moeten werken. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk geld verdienen in zo min mogelijk tijd. Dat is mijn uitdaging.

Met geld kan ik overigens ook veel doen voor de mensen waar ik om geef. Geld vind ik belangrijk omdat ik daardoor zelf een lifestyle kan kiezen en kan doen wat ik het liefste doe. Met geld kan ik tijd besteden aan datgene wat ik belangrijk vind. Goed in Geld betekent voor mij dat je geld gebruikt in positieve zin. Een stabiele financiële situatie geeft mij ook rust.

“Goed in Geld zijn is voor mij geen hebzucht.”

Waarin zit succes voor jou?

Als ondernemer ben je zelf het succes. Luisteren naar je gevoel en je ogen en oren open houden is belangrijk. Een succesvolle ondernemer is ook een beetje eigenwijs.

Ik wil mensen graag inspireren en kansen geven. Ik gaf mensen met een beperking kansen in mijn bedrijf. Berekeningen maken voor de raambekleding was voor hen moeilijk. Daarom kreeg ik het advies niet meer met deze groep mensen te werken.

Maar ik kijk graag naar mogelijkheden in plaats van naar beperkingen. Ik ging een duur traject aan om de berekeningen te laten automatiseren zodat er minder fouten gemaakt werden en deze kwetsbare groep toch gewoon kon blijven werken. Omdat ik onervaren was in het vak verklaarden concollega’s mij voor gek. Ik kreeg vooral het advies om ermee te stoppen. Maar ik ging door, ik vond andere wegen en het werd een succes!

“Luister naar alle adviezen, maar trek je eigen plan”

5. Wat is voor jou een vrije ondernemer?

Rik en Marie-Jose MalthaJij noemt jezelf een Vrije Ondernemer. Wat is dat voor jou? Een vrije ondernemer is voor mij iemand die geld verdienen belangrijk vindt om daarmee vrijheid te ‘kopen’. Iemand die zijn eigen keuzes maakt en iemand die niet bang is voor de consequenties. Een vrije ondernemer is iemand die zijn eigen leven bepaalt.

Het gevoel van vrij willen zijn zit in de diepste kern van een vrije ondernemer. Een gevoel dat niet ‘uit’ gezet kan worden. Met dit magazine willen we hen inspireren, motiveren en informeren.

 

“Vrije Ondernemer staat voor mij gelijk aan vrijheid ervaren en onafhankelijk zijn”

Meer weten over Marie-Jose? Lees dan ook deze pagina.

 

Tekst: Jolanda Damsma

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?