arrow_drop_up arrow_drop_down

Gedroogde vis met vliegen

Sardientjes vind ik heerlijk om te eten, lekker gegrild met zeezout van de BBQ.
Kort geleden liepen we aan het eind van de dag over de boulevard in Nazaré, een toeristische kustplaats. Er stonden een paar kraampjes en daar lagen gedroogde visjes op.

Achter de kramen stonden rekken vol gedroogde visjes, ik had dit nog nooit op deze manier gezien.
We staan er even naar te kijken en opeens staat één van de vrouwen achter de kraampjes op en pakt een groene platic zak, vouwt deze tot een rolletje en gaat weer zitten. Vervolgens gaat ze er de vliegen mee te lijf en slaat ze dood, zo boven op de visjes.
Brrrr….smakelijk eten!

Sardientjes van de gril

Hoe anders kan het ook. In het binnenland dronken we koffie op een piepklein terrasje en de serveerster zei: “morgen hebben we sardientjes, iets voor jullie?” Ja zeker, heerlijk!
“Wij komen morgen eten hier.”

Het was een feest om te zien! Naast het kleine café – restaurantje stond een kleine BBQ en daarnaast een ton met een plastic zak erboven op, vol met verse sardientjes. De baas (en tevens kok) maakte ter plekke de sardientjes schoon en legde ze op de BBQ. In de keuken werden de aardappels in de schil gekookt en de salade klaargemaakt.

Sardientjes, uit Dagboek voor een passief inkomen

En zo kregen alle tafels borden met eten. Bord leeg? Nieuwe sardientjes werden weer op je bord gelegd, totdat je vol zat.
Zo heerlijk, zo wil ik ze wel iedere week!

Na het eten werden er grote puddingvormen uit de koeling gehaald en werd de pudding rondgedeeld met daarna de gebruikelijke bica, een kleine expresso.

De kilo’s moeten eraf en niet eraan, dus gunnen we onszelf 1 dag per week een uitspatting, we leven tenslotte maar 1 keer!

Dagboek van een passief inkomen

Balans met soep

Om ons eten toch wat in evenwicht te houden heb ik verschillende gezonde groentesoepen gemaakt en ingevroren. Alles draait om balans.
Balans in voeding, beweging, werk en privé.

Mijn balans is gaan herstellen toen ik mijn leven eindelijk onder de loep durfde te nemen en onder ogen zag hoe ik me liet leven. De enige die daar verantwoordelijk voor is ben ik zelf, ik en niemand anders.

Toen ik dat begreep kon ik er de juiste draai aangeven en kon ik de juiste mensen om mij heen zoeken om me te helpen.
Deze stap is de beste stap in mijn leven: door te beginnen met netwerkmarketing en stap voor stap een passief inkomen op te bouwen, werk ik nu samen met fantastische mensen en kan ik voor een groot deel van het jaar heerlijk in Portugal wonen en werken.

Ik ben blij dat ik een paar jaar terug de eerste stap heb gezet.

Is jouw leven zoals jij wilt? Ik zou het leuk vinden als je een reactie wilt plaatsen hieronder.

Wil je ook met mij en mijn team samenwerken aan een passief inkomen? Ik kijk uit naar je telefoontje!

Ook de eerder verschenen Dagboek Blogs lezen? Hier vind je ze op een rijtje.

Over de schrijver
Ik ben Marie-Jose Maltha, al jong begreep ik dat je geld nodig hebt in je leven om je dagelijks bezig te kunnen houden met die dingen die je blij maken en voldoening geven. En kom je in een situatie van rouw of erg moeilijke situaties, dan is het heel belangrijk verschillende inkomensbronnen te hebben om een tijdje pas op de plaats te kunnen maken. Voor mij de ultieme reden om enerzijds werkzaam te zijn als intuïtieve rouw coach en als creatieve rouw coach en dat ik anderzijds zoveel mogelijk mensen help om meerdere inkomensbronnen op te bouwen. Het gaat immers om de 3 W's: Welzijn, Welbevinden en Welvaart. Het één kan niet zonder het ander.
Reactie plaatsen

Mag ik een cookie plaatsen?